30.5.2009 EUROPEAN SPECIAL SPANIEL SHOW (ESA)
 
31.5.2009 CLUB SHOW OF THE HUNTING TRACKERS´ BREEDERS CLUB (KCHLS)
(besides retrievers)
 & AMERICAN COCKER CLUB
 
TŘEBOŇ 2009
    Předně bychom chtěli s Frances poděkovat za pozvání do České republiky. Byla to pro nás čest, že jsme mohli posuzovat na tak prestižních výstavách španělů.
 
    Rádi bychom poděkovali vystavovatelům, kteří naše názory a rozhodnutí brali sportovně, a velké díky patří personálu v kruhu, který odváděl profesionální práci.
 
    Pokud v Čechách máte takové anglické špringršpaněly, které jsme měli možnost posuzovat, pak můžeme říct, že se váš chov ubírá správným směrem.
 
    A nyní v detailu:
    Hlavy, které jsme viděli, byly  vcelku dobře modelované, ale bohužel jsme u nich většinou postrádali onen sladký, typický výraz.
Všeobecně kvalita fen byla lepší než kvalita psů, ale byly trošku vyšší, než by měly být.
Většina vystavených špringrů měla slušnou přední frontu s dobře položenou lopatkou a správnou délkou ramene, na druhou stranu ale dobře zaúhlené zadní běhy s dobrou šířkou bérce a krátkými patami byly spíše raritou.
Převážná většina měla výbornou sílu kostry a velmi solidní substanci.
Celková prezentace byla na slušné úrovni, ale přesto jsme viděli i několik vystavovatelů, kteří díky  špatnému handlingu svému psovi spíš uškodili, než pomohli.
 
Frances and Bob Jacksons

ZPĚT

Section English Cocker Spaniel´s Section English Springer Spaniel´s Section Welsh Springer Spaniel´s Section Clumber Spaniel´s Section Retriever´s Sekce Německých křepeláků prozatím nemá vytvořeny stránky www.
Anglický kokršpaněl Anglický špringršpaněl Welššpringršpaněl Clumber španěl a ost. málopočetná plemena Retrívři Německý křepelák